Opći uvjeti internetske stranice sa dodacom za kuču i darovi hanksome.hr u vlasništvu tvrtke 2DIGIT, d.o.o., sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja. 

Podaci o tvrtki
2DIGIT d.o.o.
Ljubljanska cesta 33
1241 Kamnik

Slovenija

E-adresa: info@hanksome.com

Porezni broj (PDV ID): SI19266847

Internetskom trgovinom Hanksome.hr (u nastavku “Hanksome.hr” ili “internetska trgovina” ili “ponuđač” upravlja tvrtka 2DIGIT d.o.o.. Pri registraciji u sistem Hanksome.hr korisnik dobiva korisničko ime koje je jednako njegovoj email adresi i lozinku. Korisničko ime i lozinka korisnika bez sumnje određuju i povezuju sa unesenim podacima. Kupcu se tako olakšava kupnja, a ponuđač garantira da su podaci u potpunosti zaštićeni i korišteni u skladu sa uvjetima sa kojima se (potencijalan) kupac slaže. Opći uvjeti poslovanja određuju djelovanje Hanksome.hr, prava korisnika i poslovni odnos između ponuđačem i kupcem.

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati sljedeće informacije:
a) identitet tvrtke (ime i sjedište, broj registra)
b) podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
c) bitne vrijednosti robe i povrat novca (storniranje robe i garanciju)
d) dostupnost proizvoda (da svaki proizvod koji je na internetskoj stranici bude dostupan u razumljivom roku)
e) uvjete dostave proizvoda ili vršenja stornacije (način, mjesto i tok dostave)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno istaknute kao i sadrže li dodatne troškove ili troškove dostave
g) načine plačanja i dostave
h) vremensko trajanje ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od kupnje; osim toga i koliko kupca košta povrat proizvoda
j) objašnjenje postupka pritužbe sa uključenim podacima o kontakt osobi ili službi za kontakt s kupcima

Ponuda artikala

Artikli na Hanksome.hr su redovito ažurirani. Nastojimo pružiti adekvatne informacije o svakom proizvodu, te se ispričavamo zbog mogućih propusta. Sve eventualne greške nam možete javiti na info@hanksome.hr. U slučaju da artikli nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.

Načini plaćanja

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja:
– gotovinom pri prijemu; U slučaju da ste za dostavu naveli drugu adresu, plaćanje pouzećem nije moguće.,
Kod narudžbe veće od 350,00kn, poštarina je besplatna.
– plaćanje karticom,
– Paypalom (plati se v € (EUR)).
Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu.

Cijena dostave je 28kn ili 3,8€. Kod narudžbe u vrijednosti iznad 350,00kn, poštarina je besplatna.

Cijene

Cijene sadrže 22% PDV-a. Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvijetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektronsku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvijeti fiksni i važe za ponuđača, kao i za kupca.
Sve posebne ponude na webshopu vrijede do navedenog datuma ili do isteka zaliha proizvoda na akciji.

Promocijski kodovi

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kadrova šaljemo promo kodove. Promo kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb “Potvrdi”. Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

ODSTUPANJE OD NARUČENE ROBE

Pri pogodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektronsku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.
Potrošač mora u najkasnije 30 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: 2DIGIT d.o.o., Ljubljanska cesta 33, 1241 Kamnik (Slovenija).
Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo.

Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 30 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 30 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca.

Robu treba poslati na adresu:

2DIGIT d.o.o. (Hanksome.hr)
Ljubljanska cesta 33,
1241 Kamnik – Slovenija.

Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje trajnom čuvanju svih osobnih podataka korisnika.
Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.
Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće: – jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne, – pošiljatelj će biti jasno vidljiv, – različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvijeti sudjelovanja u njima, – jasno će biti predstavljen način odjave iz istih, – želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštovati.

PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina Hanksome.hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i video elementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja. Hanksome.hr i logotip su u vlasništvu tvrtke 2DIGIT d.o.o.

Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu sa kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese info@hanksome.hr. Postupak rješavanja pritužbi je tajan.
Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će potupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor riješi sporazumno.

OBAVIJESTI I E-NOVOSTI

Korisnik se slaže da ga pri prijavi na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Ponuđač se obavezuje da e-mail adrese korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenu.

ODSTUPANJE OD NARUČENE ROBE

Pri pogodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektronsku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.
Potrošač mora u najkasnije 30 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: 2DIGIT d.o.o., Ljubljanska cesta 33, 1241 Kamnik (Slovenija).
Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo.

Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 30 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 30 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca.

Robu treba poslati na adresu:

2DIGIT d.o.o. (Hanksome.hr)
Ljubljanska cesta 33,
1241 Kamnik – Slovenija.

Prilikom registracije ili kupnje, kupac dozvoljava tvrtki 2DIGIT d.o.o. sabiranje, obrađivanje i čuvanje posredovanih osobnih podataka u skladu sa Zakonom o čuvanju osobnih podataka.

2DIGIT d.o.o. se obavezuje da će pomno i u skladu sa zakonodavstvom čuvati sve podatke korisnika. Podatci se skupljaju na osnovi osobnog pristanka pojedinca i za neodređeno vrijeme, osim ako Zakon o čuvanju osobnih podataka ne nalaže drugačije.

Osobni se podatci skupljaju s namjerom nesmetanog izvođenja narudžbi odnosno ponuda, komunikaciju s kupcem, statističku analizu za poboljšanje rada internet stranica i usluga te, ukoliko se kupac odluči, za slanje obavijesti, novosti i ponuda preko GSM aparata, e-pošte, pismenim putem na adresu stanovanja. U okviru toga skupljaju se sljedeći podatci: IP adresa, ime, adresa stalnog ili privremenog boravka, telefonski broj, adresa e-pošte, vrijeme i datum registracije te arhiv komunikacije s internetskom trgovinom.

2DIGIT d.o.o. poštuje privatnost korisnika internet stranice hanksome.hr te se obavezuje da će pridobivene podatke brižno čuvati te ih bez pristanka neće posredovati trećoj osobi, odnosno, neće ih koristiti za svrhe osim gore navedenih, osim u slučajevima kada bi te podatke zahtijevao nadležni državni organ, koji bi za to imao zakonsko osnovu i u slučaju sumnje zloupotrebe od strane korisnika internet stranice.

2DIGIT d.o.o. može podatke posredovati samo obrađivaču podataka s kojim ima sklopljen ugovor. Unos osobnih podatka i podatka za plaćanje izvodi se preko internet obrasca, zaštićenog istim ili sličnim šifriranim mehanizmima, koje koriste banke i druge pouzdane institucije. Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera. Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici informacijskog povjerenika.

Osiguravanje privatnosti

Ova izjava o privatnosti definira kako hanksome.hr koristi i štiti informacije koje dajete portalu hanksome.hr korištenjem ove stranice. hanksome.hr obavezuje se k čuvanju vaše privatnosti. Ako vas molimo za kakve informacije na temelju kojih vas je moguće identificirati tijekom korištenja ove stranice, jamčimo vam da će one biti korištene isključivo u skladu s ovom izjavom o privatnosti.

hanksome.hr se povremeno može izmijeniti nadgradnjom sadržaja ove stranice. Molimo vas da povremeno provjeravate stranicu da biste se uvjerili da se slažete sa svim promjenama.

Što prikupljamo

Prikupljamo sljedeće informacije:
ime
kontaktne informacije, uključujući i vaš e-mail
demografske informacije, kao su poštanski broj, preferencije i interesi
ostale informacije relevantne za analizu kupaca i ponude

Opsežan popis kolačića koje prikupljamo možete vidjeti ispod podnaslova Popis kolačića koje prikupljamo.
Za što koristimo informacije koje prikupljamo
Te informacije zahtijevamo za razumijevanje vaših potreba s namjerom da vam ponudimo najbolje uslugu, odnosno u specifičnim slučajevima za sljedeće:
Pohranu internih podataka.
Informacije možemo upotrijebiti za poboljšanje naših artikala i usluga.
Povremeno možemo poslati promocijski materijal o novim artiklima, posebnim ponudama ili ostale informacije koje smatramo da će vam biti zanimljive, na e-adresu koju ste unijeli.
Povremeno možemo vaše podatke koristiti s namjerom istraživanja tržišta. Kontaktirati vas možemo preko e-pošte, telefona, faksa ili pošte. Informacije možemo koristit za prilagođavanje internetske stranice s obzirom na vaše interese.

Sigurnost

Obvezujemo se osiguravanju sigurnosti vaših informacija. S namjerom da se spriječi neautoriziran dostup ili otkrivanje, prihvatili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke procedure za sigurnu pohranu i čuvanje informacije koje skupljamo preko interneta.

Kako koristimo kolačiće
Kolačić je mala datoteka koja moli za dozvolu da se zapiše na tvrdi disk vašeg kompjutera. Kada je jednom prihvatite, datoteka je dodana i kolačić pomaže analizirati internet promet ili vam javi kada posjetite specifičnu internet stranicu. Kolačići dozvoljavaju da se aplikacije odazovu s obzirom na vaše zahtjeve. Aplikacija može prekrojiti svoje operacije s obzirom na vaše potrebe i želje za prikupljanjem i čuvanjem informacija o vašim preferencijama.

Internet promet koristimo za identifikaciju koje su stranice bile korištene.

To nam pomaže analizirati podatke o našem internet prometu i poboljšati našu internet stranicu tako da je prilagođavamo vašim potrebama. Te podatke koristimo isključivo za analitičke potrebe te ih nakon toga odstranimo iz sistema.

Kolačići nam pomažu da vam osiguramo najbolju internet stranicu tako da nam omoguće praćenje za koje stranice smatrate da su zanimljive a koje ne. Kolačić nam ni u kom slučaju ne omogućuje dostup do vašeg kompjutera ili bilo koje druge informacije o vama, kao što su one koje ste dijelili s nama. Možete se odlučiti za ne prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Većina internet pretraživača automatski prihvaća kolačiće a vi možete promijeniti podešavanja pretraživača i odbiti kolačiće ako to želite. To može uzrokovati gubitak svih prednosti pojedinačne stranice.

Poveznica do druge stranice

Naša internet stranica može sadržavati poveznice do drugih internetskih stranica. Ako bilo koju od njih iskoristite da se preusmjerite s naše stranice, morate znati da nemamo nikakve kontrole nad drugim stranicama. Zato nismo odgovorni za zaštitu privatnosti s obzirom na bilo kakve informacije koje ćete podijeliti za vrijeme posjećivanja druge stranice i zato ona nije dio ove izjave o osiguravanju privatnosti. Pozivamo vas za da pažljivo provjerite i pregledate njihovu izjavu o osiguravanju privatnosti.
Kontroliranje vaših osobnih informacija

Na sljedeći se način možete odlučiti za zabranu prikupljanja ili korištenja vaših osobnih podataka:
kad god vas sistem moli za unos informacija u formular na internet stranici, pogledajte polje u kojem možete izabrati onemogućavanje prikupljanje informacija za prikupljanje bilokakvih informacija za marketinške potrebe.
Ako ste se prethodno složili s korištenjem vaših osobnih informacija za potrebe direktnog oglašavanja, to možete izmijeniti bilo kada na način da nam pošaljete pismo ili e-poštu na [email protected] Vaše osobne podatke nećemo prodavati, distribuirati ili posuđivati trećim osobama bez vašeg pristanka ili ako nam tako nalaže zakon. Vaše osobne podatke možemo koristiti samo u promocijske svrhe trećih stranaka za koje smatramo da će vam biti zanimljive, ukoliko nam javite da bi vas to zanimalo.

U svakom trenutku možete zahtijevati i detalje osobnih informacija, koje o vama čuvamo prema Aktu o zaštiti podatka iz 1998. Usluga se plaća. Ako želite kopiju informacija koje o vama čuvamo, molimo, pišite nam na 2DIGIT d.o.o., Ljubljanska cesta 33, 1241 Kamnik Slovenija

Ako smatrate da su bilo koje informacije koje imamo prikupljene o vama nepravilne ili nepotpune, nam molimo pišite ili pošaljite e-mail, što je prije moguće. Bilo kakve nepravilne informacije ćemo pokušati ispraviti u najkraćem mogućem vremenu.
Popis kolačića koje prikupljamo

Kolaci, koje koristi hanksome.hr.